Tänka framåt...

Ja man får ju tänka lite framåt och planera kommande inköp till skruttan. Men inte för långt fram. Jag har hela tiden varit försiktig med att köpa saker och inte köpt saker och ting förrens jag verkligen behöver de och vet att de kommer att användas. Det gäller allt ifrån kläder till leknsaker och babygym. Jag vet ju själv hur man hade det när man var liten. Mitt och Annelis rum var drängt med gosedjur, leksaker och kläder, allt i en enda röra. = )

Som det är nu så använder vi babysittern lite då och då när vi är i vardagsrummet. Bumbostolen när vi är i Cornelias rum eller i badrummet, och hennes köksstol i köket. Hon tröttnar ju så snabbt på att vara på ett och samma ställe så man får flytta runt på na hela dagen... Bäst är ju i mammas famn såklart, men där kan hon ju inte alltid vara. Nu funderar jag på om man ska skaffa sig en gåstol och hoppgunga. Hon Älskar att stå upp och sprattla med benen så jag tror hon kommer gilla att vara i stående läge. Jag tycker nog att hon är lite för liten än, men man får ju börja kolla läget och höra sig för vad andra tycker om gåstolar och hoppgungor.. Finns det något negativt med dem???Nä om man ska ta en kopp tee innan läggdags och hoppas på att det blir mer sova denna natt. Plutti har fortfarande ont i magen och vaknar typ varje timme och är lite ledsen... Hon har nu inte bajsat sen igår morse och det gillar jag inte riktigt. Jag ska nog läsa på lite om förstoppning och se om det är något man kan göra för att göra det bättre för henne. Eller så är det så blir det inte så mycket bajs nu för att hon ska växa en massa,, nä jag vet inte...

God kväll så länge..

Full kalender...

Det är tur att jag har en stor kalender att skriva ner allt som ska göras var dag. Det händer något nästan varje dag som man ska iväg på eller fixa och tur är väl det. Då uppskattar man de där lata dagarna när man inte lyfter ett finger i onödan...

Idag började vi på babymassage och jag tror det är tack vare massagen som Cornelia sover så gott just nu. I natt där emot gick det inte att sova. Snuttan är så gasig i magen att hon vaknar en gång i timmen av att det gör ont i magen. Då får jag ta upp henne och guppa lite så kan hon få ut en prutt och sen somnar hon om igen...

Det som händer nu när stummpan är lite mer än 3 månader är att hon älskar att stå upp. Det har hon iof alltid gjort, men hon får aldrig nog. Det går även bra att ligga i vagnen nu så vi har kommit ut på lite promenader.. Just nu övar vi på att lära henne ta flaska så att hon kan det sen när mjölken börjar ta slut. Det går sakt men säkert framåt men tutten är ju favvon fortfarande.

Nu har vi även fixat lite mer i Cornelias rum, en spjälsäng har inhandlats och så har vi satt upp den fina sänghimmelen som hon fick av moster Anneli. Vi har även satt upp fjärilar på väggen så nu finns det lite mer att titta på där inne. = )


Cornelia är kär...

Ja i fredags åkte vi till Malmö för att träffa Marzena och hennes lille Frank och då hände det. Cornelia satt och beundrade Frank och såg helt salig ut. Det var nog kärlek vid första ögonkastet. Frank stirrade dock bara förbi Cornelia så vi får se hur det fortsätter. Trevligt hade vi det iaf och Cornelia fick ärva en massa fina kläder av Frank. Det tack ar vi för. = )

Annars så börjar 3månaders dagen närma sig med stora steg och min lilla flicka växer och utvecklas i en rasande fart. Hon kan nu sitta själv utan stöd i sin bumbostol och i helgen som var åkte vi till IKEA för att köpa en spjälsäng, men de var slut. Där emot blev det en stol till lillskruttan som hon kan sitta i vid bordet. Hon är så söt när hon sitter i den helt uppstoppad med filtar och kudde för att sitta stabilt. Snart kommer hon även äta med oss vid bordet.. = )

Det är mycket snack i den lilla bruden så jag tror nog att hon känner sig mer som en Ottosson fast att hon heter Zimmergren. Munnen går i ett och är det inte skrik så är det alla möjliga små ljud. Hon älskar att ligga och prata med sin clownsnuttetrasa som jag satt upp under hyllan över skötbordet, så varje gång hon ligger och lufftar rumpan så har hon en lång och intensiv diskussion med sin clown.

Här kommer en bild på Cornelias sovande kärlek, Frank.... = )Cornelias nya stol....

RSS 2.0