I brist på annat

så sitter jag nu och youtubar förlossningar.. = ) ja jag tycker det är intressant att se hur olika kvinnor klarar förlossningen olika. Jag tror jag är på jakt efter att se att det går väldigt lätt för någon och då kan jag ställa in mig på att jag oxå kan ha det så.. = ) Jag laddar för fullt mentalt att det ska gå som smort att föda barn.. Vägrar tänka på att det kommer ta lång tid och göra ont.

Annars så får jag väl säga att jag mår väldigt bra nu. Det känns skönt att de första månaderna av illamående och tröthet är över. Det som är jobbigt nu är ångesten över vikten och känslan av att bli allt mer osmidig. Att knyta skorna är inte så lätt längre.

Bäbis har oxå börjat vakna till liv lite mer nu och jag känner tydliga sparkar i magen.
Det jag längtar mest efter är nu att få ta på bäbis en utav overallerna och bara krama henne jätte mycket.. Jag brukar tvångskrama katterna och André oxå ibland, och eftersom de vet att jag tycker så mycket om det så står det ut i några sekunder innan de kravlar sig loss.. = )

Andra funderingar som vi har är ju det där med namn... Jag har nu tre favvo namn var av ett som jag kom på nu nyss. Cornelia, Nora och Isabella.  Men vi kommer inte att bestämma något förns vi ser henne...

Det är så sjukt att jag redan är i 6 månaden.. 21 veckor har gått och jag är i vecka 22... Jag får räkna på det hela tiden för jag tror inte att det är sannt.

Nä nu ska jag bege mig till jobbet och snart kommer det att vara ljust när jag slutar kl 20:00..   = )



loppis loppis loppis

Jag känner mig mycket nöjd över mina fynd som gjordes på loppisen som hölls idag . Totalt blev det 506:- för allt...

För samma summa får man EN T-shirt klänning från Armani.



Eller så får du dessa kläder från H&M


Men allt det här fick jag för mina 506:- Extra för alla elefantkläder...= )


Tusen tack

Här om dagen när jag kom hem från jobbet hittade jag ett brev och blev glad innan jag ens viste vad som fanns i det. Öppnde och hittade två super söta små virkade tofflor och ett kort.

Det visade sig vara från en vän jag inte träffat på väldigt länge, men som jag pluggade med för några år sen. = )

Tack så jätte mycket Johanna. jag blev såå glad och det kommer nog bäbis oxå bli när hon kan ha dessa..  = )


shopping

Här är det vi hittade på loppisen.. Och nästa lördag blir det loppis igen. Den som jag trodde att jag inte skulle kunna gå på, men jag fick min jobblördag bortbytt så nu blir det mer shopping.

André har alltid haft en förkärlek för björndräkter och var på väg att köpa en för flera år sen när han såg en på rean på lindex. Så jag kunde ju inte neka honom denna.. = )

Anneli, Du får du se det här som rehablitering för att bli av med din björnskräck för det är troligt att du kommer möta en liten björn i vinter.

Det blev även en del pyttesmå bodys och såklart några små klänningar. Frågan är bara om bäbis kommer kunna ha några av dessa innan det blir för kallt. Kanske att hon kan ha den ena nästa vår om hon ich blir för biffig.

Annars så måste vi nog åka på semester så att hon får användning för sina klänningar. = )


Allt detta för 200:- Man är idiot om man inte går på loppis tycker jag. = )

Så en bild på magen oxå...
Jag satt och kolla på bilder på andra magar som var i vecka 20 och kände att jag inte alls hade lika stor mage, men när André fått fota mig så inser jag att magen är större än jag tror...

babyshower och barnloppis..

Jag känner verkligen att jag har kommit in i det här med ett bli mamma. speciellt denna helg. Det har blivit en massa fokus på just bäbisar.

I lördags åkte jag och André på barnloppis och köpte oss en påse bäbiskläder för 200:-
Jag lägger upp bilder sen. = )

Men sen började den riktiga utmaningen med dagen. Jag och Lina har under en tid planerat en babyshower för Ellis och nu var det dags att se om våra planer skulle gå i lås. = )

Det började med att jag och Lina kom hem till Ellis och skulle laga lite mat tillsammans och bara ta det lugnt, men när maten var uppäten under stor uppsyn på vad klockan var så fick Lina så extrema (påhittade) cravings för glass, och vi tvingade Ellis följa med till affären. Jag skulle stanna hemma då jag var tvungen att ( på låtsas) sitta på toa ett tag.

Så fort de åkt iväg sprang jag ut till bilen och hämtade in en blöjtårta, balonger, cupcakes, och en massa snax och presenter. Samtidigt anlände en massa vänner till Ellis som vi bjudit in som ännu en överraskning.

Det tog inte många minuter innan Ellis och Lina var tillbaka och hade de bara kommit 2 minuter senare så hade alla hunnit in i huset. Men nu började det gå upp för Ellis att det var något på lur, när hon såg allas bilar.... = )

Väl inne blev det iaf en chock över alla som var där, så jag är mycket nöjd...

Det blev en trevlig kväll och mycket bäbissnack... = )

Nu är det inte långt kvar tills deras lille knodd kommer och jag ser verkligen fram emot att se den ungen för det kommer bli ett såå sött barn...



Så här såg det ut när vi skulle bygga blöjtårtan som blev super bra.

Innan på dagen var Nille, Lina och Max här och käkade lite tacos till lunch. Max ville dock mest kasta sin mat på golvet men var mer än villig att hjälpa mig städa upp efteråt .. = )


Ellis fick kämpa länge med alla presenter.


-Nu håller du dig lugn där inne så mamma får sova i natt... = )


Köp till bäbis...

Jag har tänkt att föra lite statestik på hur mycket det kan kosta att ha en unge. Först tänkte jag att jag skulle dokumentera det första året, men så kommer det nog inte bli. Vi får se hur länge det håller.
Än så länge är vi uppe i 2177:-
vagnen 2000:- och ullaredskläder för 177:-. Igår fick jag lite kläder av snälla Lina som säkert kommer till nytta.

Nästa helg är det barnloppis i Asmundtorp, men jag jobbar och André ska ska till Västerås och bowla med jobbet så jag har hyrt in Ellis och Lina som får leta bra bäbiskläder till oss. Dessutom tror jag nog de vet mer om vad som behövs.

Det jag skulle komma till i det här inlägget är att jag hittade så förtjusande söta sängkläder på hemtex igår. Men jag kunde inte se hela motivet förns jag kom hem och kolla på deras hemsida och tur var väl det för annars hade jag köpt det direkt. Nu föreslår jag att någon annan köper det i present till oss (bäbis). För även om jag är emot bidrag från familjen till den lille, så får man köpa små presenter. Och jag har alltid tyckt att det är svårt att köpa presenter till folk då man inte vet om det kommer att användas. Så för att ni ska slippa känna som jag gör så kommer jag lägga ut allt smått och gott som jag hittar och vill ha.. = ) Jag skämms faktiskt inte.


Hemtex 249:-

Vi har en vagn....=)

Japp igår åkte vi och hämtade en vagn. Eller köpte ska jag säga. Jag hittade en på blocket och ringde direkt.

Det visade sig att paret som sålde vagnen var de som bodde i vår lägenhet innan oss.. = )

Det blev nästan sen sån vagn som jag tänkt innan, men nu blev det en Emmaljunga cerox och en quadrolift till den och en åkpåse för totalt 2000;- vilket jag tycket var ett mycket bra pris.. Köper man bara en quadroliftså kostar den ny 2000;-

Nu ska vi bara lösa problemet med vart vi ska ha vagnen..men vi fick tips från de förra ägarna om ett föråd i trappuppgången som dom använde...

Efter helgen ska jag länka ihop den här bloggen med min vanliga blogg och avslöja för alla... = ) De sista i min närhet som inte vet är tjejerna jag ska träffa i helgen i Göteborg....

Måste även säga att Bäbis fått mera presenter. Första var ju från Samira. En mobil att hänga över skötbord eller vagga som består av färgglada elefanter.

Och nu i helgen fick bäbis sin första bok av moster Anneli.. Boken om kaninen pricken som vi läste när vi var små. = ) Till och med André kände igen boken, vilket var otroligt.. han satt mest och spela tv-spel och bråka med sin bror.


Så här ser vagnen ut förutom att det inte är camomönster i den..







It´s a girl..... till 99%

Ultraljudet idag gick som planerat jätte bra...  Allt satt där det skulle, alla delarna fanns och var lagom stort. Bra, men vad är det för nåt då? jag var helatiden berädd på att barnmorskan skulle säga att hon inte kunde se könet, men när hon var klar med alla mätningar sa hon tillslut att hon såg tre streck som tydde på att det var en flicka.. Till 99% iaf. Det räcker.. jag kunde inte låta bli att göra en liten segergest. 1 noll till mig, inte för att jag inte ville ha en pojke utan för att jag gissat rätt..

Med de flesta kompisarna har man kunnat säga att de säkert kommer få en flicka eller pojke, men med mig och André så har till och med jag haft svårt att avgöra, vad som passar oss bäst. Men jag har önskat mig en flicka först och en kille sen, då jag tror att båda vinner på det. Sorasyrran uppfostrar lillebrorsan lite.. = )

Så nu är en etapp till avklarad. Vecka 19 är man inne i nu och nästa besök blir i vecka 25, närmare bestämt den 20:e april. Så vad ska man göra tills dess?

Hoppas på att man ska hitta ett hus kanske.. Köpa lite prylar...

Idag ska jag iaf sparka igång mig själv och röjja upp här hemma, packa ta en fika med Ellis och sen åker vi upp till Nyköping... Det blir en låång resa då åker varsin bil och det är ju inte lika kul som när man är 2 och kan bytas av... Men det får gå så långsamt det går...

Tänk om man skulle hitta dessa någongång.. Tror dom är handgjorda och inte går att köpa...


RSS 2.0